23948sdkhjf

Matpriskollen: Fruktkampanjer populära

Ulf Mazur konstaterar att frukterbjudanden var populära hos Matpriskollens användare, och att Coops extrapriser på kycklingfilé varierar kraftigt.

Förra veckans mest tillagda erbjudanden till Matpriskollens inköpslista var till stor del frukterbjudanden. Fairtradebananer på Willys och Willys Hemma för bara 12,90/14,90 kronor per kilo. Clementiner på de större Coopbutikerna för 12,90 kronor per kilo och på Ica Kvantum för 10 kronor kilot.

Annars gillas också jämna femkronor på många kedjor som 5 kronor för gurka, hackad gräslök och morötter.

Bland övriga produkter var det väldigt mycket kycklingkampanjer och grytkött. Fryst kycklingbröstfilé från Guldfågeln för 65 kronor blev mest tillagt på Coop Konsum och Nära. Det var rikskampanjvecka på hela Coop. Coop Forum körde för övrigt exakt samma erbjudande för tre veckor sedan, men då var priset 79 kronor per kilo. 22 procent dyrare, eller 18 procent billigare om man som Coopkund väntade tre veckor.

Men vissa köpte nog på sig riktigt mycket när man utan köpkrav kunde handla 1 kg kycklingfilé från Guldfågeln på Coop vecka 37 för bara 59,90 kronor kilot. Jag vet inte skillnaden på kycklingfilé eller kycklingbröstfilé, men den måste vara stor, då det var 32 procent dyrare extrapris om man handlade vecka 43 än vecka 37.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203