23948sdkhjf

Nybildat kooperativ prisade för sitt miljöarbete

De vann Helsingborgs miljöpris.

Matkooperativet invigdes i maj i år i Helsingborg. Idag fick de äran att ta emot Helsingborgs årliga miljöpris tillsammans med Åke Rosén från GAIA Biomaterials som har tagit fram det ”första materialet till förpackningar för livsmed­elsindustrin som är förnybart och kan återvinnas, brytas ned och komposteras”.

– Mat är ett av de bästa sätten för vanliga människor att minska sin miljöpåverkan. För att de ska kunna göra skillnad i sin vardag krävs det att bra mat finns tillgänglig. Det är vårt mål. Vi har bara en planet och den behöver vi ta hand om, genom att handla mat som producerats ekologiskt hållbart och stöttar småskaliga bönder i vår region, säger Hanna Bergström, ordförande för Matkooperativet i en kommentar.

Vinnarna har utsetts av en jury bestående av presidierna för miljönämnden och stadsbyggnadsnämnden samt stadens miljödirektör, stadsbyggnadsdirektör och näringslivsdirektör.

Helsingborgs stads miljöpris instiftades 2008 i syfte att stimulera miljöengagemanget bland stadens invånare, organisationer och företag. Prissumman är på 50 000 kronor och delas av vinnarna. Priset deladess ut nu på onsdag den 29 november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079