23948sdkhjf

Allt fler vill ha ett grönt julbord

En av fem vill äta mer grönsaker under högtiden.

Julen är traditionellt en köttrik högtid men den vegetariska trenden påverkar även den, iallafall enligt Matometern från Coop.

När 1000 personer frågats ut om vad de kommer att äta till jul uppger 20 procent att de kommer att äta mer vegetariskt i år i jämförelse med förra året medan 60 procent säger att de kommer att äta ungefär samma mängd vegetariskt som förra julen. Endast tre procent tror att det kommer att äta mindre vegetariskt.

Den ökade gröna trenden sprider sig i hela landet och i alla åldrar. I mellersta Norrland säger hela 31 procent att de tror att de kommer att äta lite mer vegetariskt i jul. I gruppen 16-25 åringar tror 8 procent att de kommer att äta mycket mer vegetariskt.

– Den vegetariska trenden är stark och nu på julbordet kommer vi till exempel att se glaserad blomkål istället för revben och aubergine istället för sill i inläggningarna. På julbordet kan du testa nytt och tillföra härliga färger och lite roligare konsistenser med hjälp av grönsaker, säger Sara Begner matinspiratör och chef för Coops provkök i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125