23948sdkhjf

Goda nya 75 år!

Maya Saksi ser tillbaka på 75 år av Fri Köpenskap, och blickar fram emot nästa.

Tack för det här året! Under 2017 har vi på Fri Köpenskap hunnit med ganska mycket, vi har såklart haft Dagligvarugala och en heldag i Almedalen. Vi har också varje vecka serverat nyheter om branschen.

Vi har skrivit om kampen om de hetaste butikslägena i Sverige, branschglidning, digitalisering. När jag bläddrar i det första numret av Fri Köpenskap från 1943, hittar jag ett stycke som fortfarande är relevant i dag: ” Den ständiga efterfrågan på färdiglagad mat är ett symptom på djupgående förändringar i levnadsvanor och i hemarbetets organisation.”

Branschglidningen började alltså redan för över 75 år sedan.

Då, liksom nu, handlar branschen egentligen inte lika mycket om företeelser som om människorna. Dem har vi också skrivit om, allt från nya handlare och butikschefer till kategorichefer till skrällen med Coops vd byte.

Förhoppningen är att du varje vecka hittar något att läsa om som du faktiskt inte visste tidigare. Hur använder du tidningen, webbplatsen och nyhetsbrevet? Finns det något du saknar? Finns det något som ska bort? Vad är roligast att läsa om? En sak som jag funderar mycket på är siffror. 
Du verkar gilla siffror – men jag undrar vad du använder dem till? Vilka siffror är relevanta i din vardag och vilka siffror saknar du?

För att citera den första ledaren: ”Fri Köpenskap anser det en kär plikt att inbjuda läsekretsen att med råd och dåd och framförallt med kritik bidraga att ge gestaltning och innehåll som motsvarar läsekretsens krav på denna tidning.”

Så nu passar jag på att fråga dig – vad vill du läsa om? Hör av dig till oss!

Artikeln är en del av vårt tema Ledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063