23948sdkhjf

Trafikolyckan blev till julbord

Lastbilen med mat hamnade i diket – maten hamnade hos bättre behövande.

Natten mot fredag den 8 december körde en lastbil på väg till Ica-butikerna i Docksta och Nordingrå, på grund av blixthalkan, av vägen och hamnade i diket det skriver Sundsvalls Tidning.

Som tur var blev ingen person skadad men bilen fick lov att bärgas och en stor del av lasten, bestående av matvaror, förstördes då de spreds ut över vägen.

De varor som inte förstördes skulle enligt rutinen föras tillbaka till Icas centrallager i Borlänge för att slängas bort.

Då grep Ica-handlaren Erik Geijer från Ica Kvantum i Kvissleby in. Istället för att slänga allt bestämde sig Erik Geijer, som även tidigare engagerat sig i att skänka svinn till välgörenhet, för att rädda det som räddas kan.

– Det känns bra i själ och hjärta att kunna göra det här för de här människorna, men också för miljön att inte behöva slänga ostar och liknande som ändå har producerats, säger Erik Geijer till Sundsvalls Tidning.

Varorna från lastbilen delades upp i tre delar, det som inte gick att rädda, det som klarat sig oskadat och som kan säljas i butik och slutligen; det som  är skadat men som fortfarande kan användas.

– Det är inget fel på de här produkterna men vi kan inte sälja dem till fullt pris och det skulle bli för mycket jobb för oss med att sänka priserna och få in dem i systemet, säger Erik Geijer.

Maten packades istället upp i ett 60-tal kassar som delades ut till bättre behövande i Njurunda- och Bredsandsområdet med hjälp från Svenska Kyrkan.

– Det hade varit helt omöjligt för oss att kunna få ut maten men tack vare samarbetet med svenska kyrkan så blir det möjligt, säger Erik Geijer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125