23948sdkhjf

Coop stödjer VM i Värmland

Samarbetspartner för världsmästerskapet i fotboll för killar med intellektuell funktionsvariation.

Nästa år hålls fotbolls-VM för idrottare med intellektuell funktionsvariation i Värmland och Coop kommer att vara en av arrangemangets samarbetspartners.

Internationella federationen för paraidrottare med intellektuell funktionsvariation (Inas) tillsammans med Parasport Sverige anordnar tävlingen som vanligtvis arrangeras i de länder som FIFA arrangerar fotbolls-VM i. Senast Brasilien och Sydafrika. Men nu vill Inas skapa en egen profil och identitet och arrangerar därför tävlingen i ett annat land.

Nu står det klart att Coop Värmland blir tävlingens första officiella samarbetspartner.

– När vi fick information om att fotbolls-VM för deltagare med funktionsvariation skulle gå av stapeln i Värmland kände vi att den här resan vill vi vara med på, säger Coop Värmlands vd Tomas Sjölander i ett pressmeddelande.

Tävlingen kommer att hållas i Arvika, Forshaga, Kil och Karlstad och lag från 12 länder kommer att kämpa om förstaplats i augusti i år. Förutom länder så som Japan, Frankrike och Saudiarabien kommer så klart även det svenska laget som går under namnet ”det okända landslaget” att delta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109