23948sdkhjf

Whole Foods prissänkning tog inte

Försäljningsökningen blev högst tillfällig.

Efter att Amazon köpte upp den ekologiska dagligvarukedjan Whole Foods i somras sänktes priserna i butikerna rejält, vilket drog in kunderna. Men nu ser det ut som om prissänkningarna är på väg att långsamt upphävas, samtidigt som kvaliteten på varorna verkar sjunka, det skriver Business Insider.

Priserna hade i en affär som undersökts av firman Gordon Haskett ökat med 1 procent sedan september, framförallt på varor med längre livslängd. Samtidigt sjönk priserna på frukt- och grönsaker med 4,9 procent vilket hjälpte prissänkningen med 1,1 procent.

Enligt Business Insider som intervjuat kunder och bevakat sociala medier har dock den gröna prissänkningen haft en negativ effekt på utbudet. Ett flertal kunder har reagerat på att varorna är av sämre kvalitet samtidigt som allt fler produkter är slut på hyllorna. Men enligt Whole Foods har de inte gjort några stora förändringar i utbudet under den senaste tiden.

Förändringen skylls av många på just Amazon och Whole Foods befinner sig nu helt plötsligt i ett slags ”ingenmansland” där företaget kan förlora sin status som ett högkvalitativt alternativ till de stora aktörerna, men samtidigt inte kunna tävla med lågpriskedjorna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062