23948sdkhjf

Norrmejerier höjer ersättningen

Höjer ersättningen till jul – igen.

Från den första januari 2018 höjer Norrmejerier ersättningen med 20 öre per kilo invägd mjölk. Höjningen gäller samtliga leverantörer, såväl konventionella som ekologiska.

– Det här är ett efterlängtat besked till ägarna och det känns bra att kunna berätta det så här före jul, säger Ulla Bergström, ordförande fö Norrmejerier i ett pressmeddelande.

Att höja ersättningen vid julen verkar ha blivit en tradition för Norrmejerier förra året höjde ersättningen med 30 öre kilo som sedan följdes av ytterligare höjningar som under året uppgick till totalt 80 öre kilot.

De stadiga höjningarna är ett resultat av en uppgång på den totala världsmarknaden efter den stora krisen 2014 då Ryssland stängde gränserna för europeisk mejeriimport.

– Tack vare lojala norrländska konsumenter har vi historiskt och under hela krisen kunnat hålla en jämförbart hög ersättning. Men när det vänder uppåt kraftigt på världsmarknaden, då tar det något längre tid att hänga med. Nu hoppas jag på en fortsatt stabil och hög prisbild. Det behöver vi för att långsiktigt trygga mjölkproduktionen i Norrland, säger Ulla Bergström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093