23948sdkhjf

City Gross och facket överens i Norrköping

Knappt en tredjedel får tillbaka sina timmar.

Efter att City Gross i Norrköping drog ner på antalet arbetstimmar för sin medarbetare, så kallad ”hyvling”, utbröt vilda protester och facket kallades in.

Nu har Handelsanställdas förbund och City Gross kommit överens om att åtta medarbetare får tillbaka sina ursprungliga timmar.

– Bakgrunden till det ursprungliga förslaget var en ambition att behålla så många medarbetare som möjligt och slippa uppsägningar. Men vi insåg att det beslut vi tog från början inte landade på ett bra sätt hos medarbetarna. Därför har vi nu gått facket till mötes, säger Niklas Karlsson, butikschef på City Gross i Norrköping i ett pressmeddelande.

Nitton av de berörda medarbetarna kommer inte att beröras av den nya överenskommelsen utan omfattas fortfarande av det tidigare omplaceringserbjudandena med lägre sysselsättningsgrad. En arbetare har lämnat företaget för annan anställning.

De nya anställningsavtalen kommer att gälla från maj nästa år. Enligt City Gross är deras ambition att ”i samband med vakanser ge tillbaka timmar till de medarbetare som är drabbade av neddragningar”.

– Vi har en bra relation med City Gross i Norrköping och kommer fortsatt att gemensamt se till personalens bästa genom att se över rutiner och återinföra så många timmar som möjligt, säger Stellan Johnsson ombudsman på Handelsanställdas förbund i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094