23948sdkhjf

Nytt stort livsmedelsavtal för Glimåkra Åkeri

De kommer att sköta alla Arla foods leveranser till kunderna i Skåne.

Glimåkra åkeri växer som livsmedelsleverantör. I höstas slöts ett avtal med Coop Bageri om leveranser till hela södra Sverige. Man har nu skrivit kontrakt med Arla foods om att sköta all distribution till deras kunder i Skåne, som bland annat omfattar 250 butiker, det rapporterar tidningen Norra Skåne. 

Avtalen som slutits under andra halvan av 2017 är viktiga för åkeriet. Förra året omsatte företaget 62 miljoner kronor, och med de nya kontrakten räknar deras vd Christian Bilde med att öka omsättningen till runt 100 miljoner kronor årligen.
– Det är jättestort. Nu har vi tre starka varumärken att växa med: Skånemejerier, Coop bageri och Arla foods, säger Christian Bilde till tidningen.

Det innebär att de proportionerligt gör en stor ökning både i lastbilsflottan och i antal anställda. De räknar med att gå från 45 till 60 lastbilar och från 65 anställda till över 80. Och investeringarna kommer att behövas för en längre tid framöver.
Just det långsiktiga samarbetet är viktigt även för Arla foods. Enligt transportdirektör Mikael Schultz handlar det om ett flerårigt kontrakt, och just långsiktighet i samarbetena är något som man säger sig vilja ha med alla sina åkerier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11