23948sdkhjf

Nu kommer matkassen för singlar

Halva kålhuvuden och mindre förpackningar ska få även singelhushåll att beställa matkassar.

Näthandelsföretaget Årstiderna som marknadsför sig med en hundra procent ekologisk matkasse, som enligt företaget är den enda i Sverige har annonserat att de nu expanderar i Halland och Västra Götaland och att de samtidigt riktar in sig på segmentet singelhushåll.

Singlar har varit ett segment som inte fått samma uppmärksamhet av matkasseföretagen tidigare, trots att Sverige, enligt en undersökning utförd av Pew Research Center, toppar listan med flest singelhushåll, nästan 47 procent av de svenska hushållen utgörs av singelhushåll.

Årstiderna har tidigare erbjudit en vegetarisk matkasse för singlar men utökar nu sortimentet med ytterligare två matkassar.

– Vi vill inte att våra kunder som lever ensamma ska avstå från att beställa en matkasse från oss eftersom det blir dyrt eller för mycket mat över som eventuellt måste kastas. Matkassarna för en person innehåller mindre förpackningar och exempelvis ett halvt kålhuvud istället för ett helt för att minska matsvinnet i singelhushållen, säger Rachel Seow Sosa, marknadsansvarig på Årstiderna i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078