23948sdkhjf

Charktillverkaren har planer för stor satsning

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Samarbetet med Coop Värmland gör att August Larsson charkuteri planerar utbyggnad och nyanställningar.

I början av förra året lade Coop Värmland ner Värmlandschark, kedjans egen charkproduktion. Några månader senare gav man August Larsson charkuteri i uppdrag att fortsätta charktillverkningen på den senares fabrik, något som nu ger ringar på vattnet, skriver SVT Nyheter Värmland.

Charkuteriet har sökt bygglov för en utbyggnad på runt 1 400 kvadratmeter, med en förhoppning om att kunna börja bygga till våren. Enligt Nya Wermlands-Tidningen rör det sig om en investering på cirka 32 miljoner kronor.

Läs också: De testar nytt grepp - annonserar om styrelsenomineringar

Den planerade utbyggnaden beror delvis på att man i dagsläget behöver mer utrymme, men även för att produkter som tillverkas hos företagets ägare, småländska charkfabriken G Möller, ska kunna flyttas till fabriken i Värmland. Därtill vill man att produktionen av skivad påläggsmat, som i dag sker i Skara, ska samlas under samma tak.

Läs också: Sunnebutik byggs om

I och med att fabriken börjat tillverka sex olika produkter för Coop Värmland, bland annat falukorv och wienerkorv, har tre personer anställts från Värmlandschark och man har gått över från ett dagskift till tvåskift. Med den redan ökade produktionen, tillsammans med ytterligare planerad produktion, kan de runt 50 anställda snart bli ännu fler.

– På sikt innebär det ganska många med våra mått mätt, jag tror att vi kan bli ett 70-tal, säger Christer Halvardsson, platschef på August Larsson charkuteri, till SVT Nyheter Värmland.
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
6

Matpriskollens undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast

En småbarnsfamilj kan spara 15 000 kronor per år beroende på val av butik.

Nu släpps nytt Hemköpskoncept – måltidsrummet: ”Uppgradering av Hemköp City”

Hemköp Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm blir testbutik.

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Ett år efter branden – nu öppnar Icabutiken igen

Ica-butik har brunnit ned

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Plus

Chefsintervjun
"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

Arkiv

Kunnig säkerhetschef och modern säkerhet bidrar till vinst

Affärsmannaskap viktigt i en roll som förändras snabbt.

Anammas kunder slussas till Coop

Plus

Mötet
Utmaning: "Alla ska dra åt samma håll"

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Astrid Lovén Persson jobbar för att den siffran ska öka. "Ett ägg per dag tycker jag man kan äta."

Katrineholm förbjuder tiggeri

1

Chefen har ordet
Dags för branschen att våga stå upp

Debatt
Finns delikatesser bara i Sydeuropa?

Köttföretag får böta efter sågolycka

Slakteri skållade levande kycklingar

IcaX med ny app mot det uppkopplade köket

Icas innovationshubb släpper ny lösning.

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

Coop levererar nätmat till flygplatsen: ”Mycket mer på gång”

Coop pilottestar e-handel till Landvetter i Göteborg. ”Bara en av väldigt många idéer”, säger Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör på Coop Online till Fri Köpenskap.

Ägg ökar - men inte de Krav-märkta

Axfood fortsätter köra med Circle K

City Gross och Jontefonden vann pris

Plus

Dagligvarugalan
Vinnarna i fiskdisken på studieresa i Norge

Krönika
Därför ökar mobilerna försäljningen i butik

"Den lille" Brugsen försvinner i Danmark

Hyvlade timmar i Norrköping återställda

Rusta höjer ribban: 19 butiker nästa verksamhetsår

”Vi lägger in en extra växel”, säger etableringschefen Peter Jansen.

Butikerna hyllar vårbudgeten

Plus

Non food kryper närmare maten

Slopar buräggen i emv

Ica byggde hållbarast

Ny Hemköp öppnad i Malmö

Gränslöst sötsugna norrmän rekordhandlade

Priserna stod stilla under mars

Så mycket väntas påsken sälja för

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Allt fler planerar att påskhandla online

Norska utredare: Ta bort sockerskatten

Krönika
”Sänk temperaturen i kylkedjan”

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.184