Enligt Nya Wermlands-Tidningen
I början av förra året , kedjans egen charkproduktion. Några månader senare att fortsätta charktillverkningen på den senares fabrik, något som nu ger ringar på vattnet, . Charkuteriet har sökt bygglov för en utbyggnad på runt 1 400 kvadratmeter, med en förhoppning om att kunna börja bygga till våren. rör det sig om en investering på cirka 32 miljoner kronor. Den planerade utbyggnaden beror delvis på att man i dagsläget behöver mer utrymme, men även för att produkter som tillverkas hos företagets ägare, småländska charkfabriken G Möller, ska kunna flyttas till fabriken i Värmland. Därtill vill man att produktionen av skivad påläggsmat, som i dag sker i Skara, ska samlas under samma tak. I och med att fabriken börjat tillverka sex olika produkter för Coop Värmland, bland annat falukorv och wienerkorv, har tre personer anställts från Värmlandschark och man har gått över från ett dagskift till tvåskift. Med den redan ökade produktionen, tillsammans med ytterligare planerad produktion, kan de runt 50 anställda snart bli ännu fler. – På sikt innebär det ganska många med våra mått mätt, jag tror att vi kan bli ett 70-tal, säger Christer Halvardsson, platschef på August Larsson charkuteri, till SVT Nyheter Värmland.