23948sdkhjf

Coop-butiken krymper i centrala Eslöv

Gamla butiken flyttar – samtidigt som en helt ny byggs upp.

Fri Köpenskap har tidigare skrivit om Coop Kristianstad-Blekinges planer på en helt ny Coop Extra-butik i Eslöv. Nu står det klart att den gamla butiken i centrala Eslöv kommer finnas kvar, men flytta till en mindre lokal samt bli en renodlad livsmedelsaffär.

Coop Kristianstad-Blekinge har sålt fastigheten där Coop Extra nu huserar till MIMS Invest och tanken är att butiken ska flytta till en ny handelsplats tillsammans med andra butiker och kanske bostäder samtidigt som den nya Stora Coop-butiken vid Flygstaden invigs nästa år.

Den nya butiken i centrala Eslöv kommer att vara 1500-1600 kvadratmeter stor i jämförelse med dagens 4 500-5 000 kvadratmeter, samtidigt som den helt nya Stora Coop-butiken kommer ligga på närmare 5000 kvadratmeter.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda Eslöv matglädje i två helt nya butiker nästa år. Butikerna kommer att utvecklas efter Coops nya butiksformat som har mottagits positivt av våra kunder på andra orter, säger Richard Hedsand, vd för Coop Kristianstad Blekinge i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125