23948sdkhjf

Alla Axfoodbutiker nu med wifi

Utrullningen av gratis wifi är nu färdig.

Det var i slutet av mars förra året som Axfood gick ut med att alla deras butiker skulle utrustas med gratis wifi, i en takt om 20 butiker i veckan. Arbetet gick enligt plan och i december hade alla Axfoods cirka 500 butiker uppgraderats med gratis wifi till deras kunder.

Enligt Mats Axellie, IT-chef på Hemköp gick arbetet smidigt till och enligt honom är det inte bara kunderna som drar fördel av de nya installationerna då tillgången till wifi även gäller butikernas personal och leverantörer.

– Det har inte varit allt för belastande. Vi har i samarbete med Telia lagt in fiberanslutningar och vi uppgraderade våra accesspunkter. I och med att vi gjorde det fanns möjligheten att vi kunde erbjuda gratis wifi till alla våra kunder, säger han till Fri Köpenskap.

Just leverantörerna är enligt Mats Axellie en grupp som i allt större utsträckning behöver tillgång till nätuppkoppling.

– Samhället blir allt mer digitalt och våra leverantörer har många olika digitala lösningar, allt ifrån trådlösa tv-skärmar, interaktiva skärmar med budskap till konsumenterna eller våra kyldiskar med sallad som måste uppdateras hela tiden. Det märks att leverantörerna har större och större behov av att komma åt nätet, säger han.

För kundernas del är utbyggnaden av wifi viktig, kanske inte så mycket för tillgången till gratis uppkoppling som för att täckningen inte alltid är hundraprocentig i köpcentrum eller långt in i större butiker.

Men behöver kunderna wifi nuförtiden när den fria surfen på mobilerna ökar allt mer? Enligt Mats Axellie är svaret ja.

– Självklart så ökar den digitala surfen och jag själv till exempel kanske inte drabbas av att surfen tar slut men ser man till de yngre generationerna som streamar i mycket större utsträckning så ser vi att om man har ett gäst-wifi så sparar man lite grann, och iallafall i våra butiker ska man kunna använda fri wifi för våra tjänster, säger han.

– Jag blev lite förvånad när vi kollade närmare på användningsgraden och såg att den är så pass hög som den är. Även om man har surf på telefonen så loggar våra kunder in.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125