23948sdkhjf

Nystartad fiskproducent riktar sig mot Ica Sverige

Norwegian fish company planerar producera 6 000 ton fisk under 2018.
Företaget Norwegian fish company har under fjolåret etablerat en anläggning för fiskförädling i norska Mehamn. För 2018 siktar man på att producera lax och vitfisk i butiksklara förpackningar under varumärket Gamvik, och företaget har även ett kontrakt klart med Ica Sverige.

– Vi siktar mot att producera 6 000 ton fisk nästa år. Så börjar vi lite försiktigt, men vi kan öka till en maxkapacitet på 12 000 ton om det blir aktuellt och behövs, sade företagets medgrundare Arne Hjeltnes, som också är en känd TV-personlighet i Norge, till nyhetssajten Kyst.no .

Man har specifikt pekat ut Sverige som marknaden man satsar på, bland annat på grund av tuff konkurrens på den norska marknaden. Efter att man etablerat sitt varumärke i Sverige kan det även bli aktuellt med andra länder, säger Arne Hjeltnes till sajten.

Med på tåget har man även tidigare Findus Norge-vd:n Jørn-Gunnar Jacobsen, som under förra året lämnade Findus för att ta över som vd i Norwegian fish company, samt Thorbjørn Theie, tidigare vd för Ica Norge samt chef inom Norgesgruppen.

Fabriken utrustas med totalt tre linjer som beräknas sysselsätta upp till 50 personer, och företaget planerar framöver att göra produkter av bland annat torsk, sej och odlad lax, rapporterar Kyst.no.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141