23948sdkhjf

Ikea investerar i Matsmart

Matsmart fyller kassan för tillväxt när Ikea-koncernen står som ny minoritetsägare i bolaget.
Under slutet av förra året blev Axel Johnson-koncernens D-Ax ny delägare i Matsmart – nu fylls ägarlistan på med ännu ett tungt namn när Ikea-koncernen (Ingka holding B.V.) går in med en investering i bolaget.

Matsmarts vd Karl Andersson ser att deras vision överensstämmer med Ikeas, som bland annat satt målet om att minska matsvinnet inom koncernens verksamheter med hälften fram till mitten av 2020.

– Vi kan lära oss mycket av Ikea-koncernen och får chansen att nå ut till många människor. Dessutom har vi stora möjligheter att hitta synergier i vår gemensamma kamp mot matsvinnet, säger Karl Andersson i ett pressmeddelande.

Investeringen innebär att Matsmart tagit in totalt 100 miljoner kronor de senaste månaderna, där D-Ax och Norrsken stod för 75 miljoner kronor och där Ikea nu skjuter till 25 miljoner kronor. Med den påfyllda kassan kommer man fortsatt att satsa på att växa i Norden och Europa, enligt en kommentar till Di digital .

Från Ikeas håll kallar man Matsmart för "ett intressant bolag med en genuin affärsidé" och investeringen ses som något av ett innovationsstöd.

– Minoritetsinvesteringar som den här syftar till att stödja innovativa företag som är verksamma inom sektorer relevanta för Ikea-koncernen och som har en positiv inverkan på människor och miljö, säger Krister Mattsson, chef för corporate finance på Ikea Group.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125