23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Premiär för Eataly

I mitten a februari öppnar konceptet i Stockholm. Eataly omfattar 3 000 kvadratmeter saluhall, restauranger, barer, café och skola.

På lördag 17 februari öppnar mat- och restaurangkonceptet Eataly i den före detta biografen Röda Kvarns lokaler på Biblioteksgatan 5 i centrala Stockholm.

Konceptet grundades av Oscar Farinetti i Turin i Italien 2007. I dag finns konceptet i tolv länder runt om i världen och Eataly Stockholm blir den 40:e saluhallen.

I Stockholm drivs konceptet av bland andra vd Pelle Lydmar.

Eataly rymmer tre restauranger, kaffebar samt choklad- och glassbar. Därtill finns en saluhallen med närmare 1 000 italienska produkter som pasta, såser, ost, charkuterier och olivoljor samt bröd som bakas dagligen på plats i en specialbyggd vedeldade ugn.I Saluhallen finns även en kött- och fiskdisk, en fisk- och skaldjursbar, en mozzarellabar samt frukt och grönsaker.

I konceptet ryms även ”La Scuola” som erbjuder möjlighet att lära sig mer om italiensk matkultur i kurser och evenemang som hålls för såväl barn som vuxna.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.157