23948sdkhjf

Mathem ger sig in i ny bransch

Näthandlaren riktar in sig på hemtjänsten.

Mathem har på senare tid hittat en ny målgrupp i den kommunala hemtjänsten, erfar ehandel.se. Allt fler kommuner väljer nämligen att låta de äldre handla mat via nätet istället för att som tidigare låta personalen gå och handla i butik.

Hittills har Mathem tagit hem ett tiotal avtal med olika kommuner och tanken är att det ska bli fler. Hemtjänsten ska ses som ett komplement till den ordinarie verksamheten enligt Mathem.

– Det är ett komplement till våra tjänster, helt enkelt. Ingen jättestor del, säger Mathems vd Tomas Kull till ehandel.se.

Kritik har riktats mot att Mathem står för maten till de äldre då en del menar att priset blir högre, men det håller inte Tomas Kull med om.

– Man kan säga såhär: Generellt så blir det inte dyrare, men enskilda varor kan ibland kosta någon krona mer, säger han.

Enligt Tomas Kull är det kommunerna som i de flesta fall står för leveranskostnaden men att det i vissa fall förekommer att de äldre också får stå för den, något som enligt Tomas Kull förmodligen står för en stor del av kritiken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.177