23948sdkhjf

Han blir chef för ny, unik Coop-butik

Speciallbyggs intill världsarv.

Arbetet med nya Stora Coop i Falun vid Gruvrondellen pågår just för fullt. Och nu står det klart att butiksveteranen Erik Nilsson kommer vara den som ska driva den nya butiken.

Erik Nilsson har lång erfarenhet av dagligvarubranschen sedan tidigare då han började som butikschef på Ica Supermarket i Malung för flera år sedan. Men han har däremellan även varit franchisetagare för 7-Eleven samt varit butikschef samt regionchef för Biltema. Men nu är han alltså snart tillbaka i dagligvarubranschen.

– Jag kände att jag var sugen på dagligvaruhandeln igen, det är lite mera tempo där som jag saknade. Jag tror det är ganska bra att komma in från en annan bransch, man ser det på andra sätt och det är nog bara nyttigt, säger han till Fri Köpenskap.

Förutom arbetet med den nya butiken måste den också bemannas, ett arbete som visat sig vara omfattande.

– Vi börjar med speedrekrytering den 21 februari och vi ska anställa 60 stycken. Vi har haft annonser ute men det var så stort tryck på dem. Vi kan inte hantera alla, därför kör vi speedrekrytering, vi räknar med att minst 1000 kommer, säger Erik Nilsson.

Butiken i sig kommer dessutom skilja sig en smula från andra Coop-butiker då läget är lite speciellt.

– Det blir en ganska unik butik eftersom den ligger vid Falu gruva som är ett världsarv. Vi får bygga där men det finns vissa krav som gör att vi inte kan bygga enligt vårt koncept. Utseendemässigt kommer det vara en butik med en faluröd träfasad med en särskild sorts plåt som rostar och då får en särskild röd färg.

Enligt Erik Nilsson går det inte att säga exakt när butiken öppnar men planen är att kunna göra det någon gång under våren.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11