23948sdkhjf

Köpet klart – nu ska Foodhills hitta investeringsmiljoner

Ägarstrukturen i Foodhills kommer ses över eftersom investeringar krävs för framtida renovering och drift.
Nyligen avslutades försäljningen av Findus anläggning i Bjuv, där Foodhills stod som slutlig ägare. Bolaget i sig delägs av Lantmännen, Magnihill och Health runner, samt huvudägaren Backahill som äger 80 procent.

Så kommer det inte se ut framöver, eftersom lokalerna behöver renoveras och driften måste säkerställas. Det kommer leda till att Backahill ska leta fler investerare, skriver 8 till 5 . Man gör bedömningen att det krävs "ett antal hundra miljoner", både för investeringar gällande fastigheter och produktion.

– Investeringarna från andra ägare stannade upp, eftersom affären med Findus skulle ske med en part. Men nu när vi kommit förbi första steget i förvärvet så kommer ägarstrukturen att ses över, säger Backahills vd Anders Nelson till sajten.

För att nå till de summor som krävs ämnar man minska sitt eget ägande till cirka 20 procent. Framförallt vill Backahill fokusera på fastigheterna, då det ligger
nära bolagets befintliga verksamhet. Backahill ägs sedan 2006 av byggbolaget Peabs medgrundare Erik Paulsson, med familj.

Anders Nelson säger vidare till sajten att man räknar med att bolagsstrukturen i Foodhills kommer att delas upp i en fastighetsdel och en del för den operativa verksamheten, något som skulle underlätta för att ta in fler delägare inom produktionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078