23948sdkhjf

Dagrofa och toppchef går skilda vägar

Efter nedläggningen av Kiwi-kedjan säger Dagrofa farväl till koncernchefen, i vad man kallar en "ny, offensiv satsning".
Danska dagligvarukoncernen Dagrofas förra år präglades av nedläggningen av Kiwi-kedjan. Det innebar att knappt 120 Kiwi-butiker stängdes ner, och cirka 30 gjordes om till butiker inom Dagrofas andra kedjor Meny och Spar. Anledningen var att man inte längre trodde att kedjans resultat kunde vändas till vinst.

– Vi är inte - trots massiva investeringar - bäst på lågpris, sade koncernchefen Per Thau i april 2017 angående nedläggningen, som senare ledde till att konkurrenten Dansk Supermarked tog över hyresavtalet för 81 av de nedlagda butikernas lokaler.

Dagrofa vill nu vända blad och börjar med att gå skilda vägar med just koncernchef Per Thau, som haft uppdraget sedan 2013. Enligt Dagrofa ser man att koncernen har en "ny, offensiv satsning" framför sig.

– Tillsammans med styrelsen i Dagrofa har vi tagit beslutet att nästa del av Dagrofas strategiska utveckling ska ske med en ny vd, säger Bo Rygaard, ordförande för KFI Erhvervsdrivende Fond, huvudägare av Dagrofa tillsammans med Norgesgruppen, i ett pressmeddelande.

Tills vidare fattar Dagrofas styrelseordförande Jesper Lok remmarna som tillförordnad koncernchef, medan koncernen drar igång sökandet efter en permanent chef.

– Med en ny kapitalstruktur och med nedläggningen av Kiwi går Dagrofa in i en ny fas, säger Jesper Lok, som enligt Dansk handelsblad gärna ser att man knyter till sig en person med internationell erfarenhet inom affärsområdena retail, logistik och foodservice.

Dagrofa har drygt 520 butiker i Danmark, inom kedjorna Meny, Spar, Min Købmand och Let-Køb.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079