23948sdkhjf

Bra start för Oumph-pizzan

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Food for progress har tidigarelagt beställningar efter att flera butiker sålt slut.

I måndags lanserade Food for progress en ny produkt i form av en vegansk pizza, toppad med företagets produkt Oumph – något som Fri Köpenskaps systersajt Food Supply också rapporterade inför.

Några dagar efter lanseringen – som skedde hos City gross, i ungefär 100 Coop-butiker, samt vissa Ica-butiker – ser man att flera butiker redan sålt slut på de frysta pizzorna.

– Vi märkte på reaktionerna i sociala medier att många var väldigt peppade och förväntansfulla, men det här var vi inte riktigt beredda på, säger Henrik Åkerman, marknadschef på Food for progress, om mottagandet, där den första butiken sålde slut på pizzorna efter två dagar.

Man kommer nu att tidigarelägga nästa beställning till den italienska producent som tillverkar pizzorna för att kunna möta efterfrågan.

– Vi har lite pizzor kvar på lagret, men att de är reserverade för de butiker som tog in pizzan redan till lanseringen. Övriga butiker får tyvärr vänta lite helt enkelt, säger Henrik Åkerman i en kommentar.

Nästa steg är en lansering i Norge, där en av de två pizzorna lanseras som en EMV-produkt för Norgesgruppen. Enligt tidigare kommentarer från Food for progress grundare Kajsa Lidell till Food Supply kan även en lansering utanför Skandinavien vara aktuell framöver.
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Coop-chef anklagas för trakasserier av 20 kvinnor – en försökte ta livet av sig

Handels hotade att stänga butiken efter att en kvinna försökt ta sitt liv.

Ocado ökar omsättningen – trots branden

På nytt jobb
Hon blir marknadsansvarig för Storesupport

Alkoglass – endast på systemet

Willys tar över efter Coop

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Plus

Svensk gränsbuss blev mångkulturell kustbutik

Norska invandrare vallfärdar till den svenska gränsen för att handla mångkulturell mat. Nu har konceptet breddats till Umeå.

Arkiv

Ny butik till Västerås vid årsskiftet

Man häktad efter två knivattacker i Ica-butik

De startar nätmatsmarknad i Malmö

Orklas vd avgår

Ledare
När kommer appen för all typ av mat?

Ica fortsatte vinna marknadsandelar

På nytt jobb
Hon ska utveckla Kravs digitala strategi

Tempo växlas upp till Hemköp: ”Bredare sortiment och vassare priser”

Coop backar om kassorna: ”Folk kan inte bete sig”

Coop-fusionen får kritik

Ny teknik gör Coops pant till nya flaskor

Kraftigt lyft för Coop Värmland

På nytt jobb
Coca-Cola snor från Ica

Näthandlare tror på framtiden

Bergendahls levererar till fler kunder

Willys i Kalmar klar till sommaren

Efter dödsfall - då hålls rättegången mot Atria

Plus

Butiksspaning: City Gross Kungens Kurva

Cloetta satsar 100 miljoner på fabriker

Krönika:
Chefen har ordet
”Lagstiftarna har gått vilse med tobakslagen”

Ungas matval styrs av värderingar

På nytt jobb
Han blir Cloettas nya lösviktschef

Bakterier i en tredjedel av allt lammkött

Nu kommer Karma till Frankrike

Klartecken för Lidls självkörande lastbil

Ny storägare i Taylors & Jones

Nytt hopp för Boxholms ost

På nytt jobb
Han tar över i Karlskoga

Arla vill nolla klimatavtrycken

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.225