23948sdkhjf

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.
Spendrups bryggeri blev i maj ny ägare av det klassiska läskvarumärket Trocadero efter att ha förvärvat det från Nordarom AB, något som Food Supply rapporterade om vid tillfället .

Då förklarade Spendrups, som sedan tidigare var den största producenten av drycken, att man själva skulle ta över all produktion och samla den på bryggeriet i Grängesberg. Det betyder att de andra sju bryggerierna som varit med och producerat totalt 12 miljoner liter om året behöver fylla ut med annan produktion.

Ett av de bryggerierna är Vasa bryggeri i Njurunda, som producerat Trocadero sedan 1999. Produktionen av 1,2 miljoner Trocadero om året innebär att läskedrycken står för en stor del av bryggeriets omsättning, men man blickar trots det framåt.

– Att Trocadero har varit en stor del av vår omsättning är inget att sticka under stolen och vi kommer att överleva det här med. Vi jobbar så mycket vi kan för att inte behöva permittera någon personal på grund av det här, säger Niclas Nilsson, vd för Vasa bryggeri, till Hela Hälsingland .

Sedan Spendrups tog ägarskapet i november har Vasa bryggeri haft ett tillsvidareavtal för att licenstillverka drycken. Till våren kommer man trappa ner produktionen av Trocadero för att vid årsskiftet helt avslutas.

För Spendrups del är man redo att ge det klassiska varumärket en ny skjuts, och man har tidigare meddelat att man ser "stora möjligheter att utveckla varumärket".

– Dels ska vi i vår lansera en ny lightversion av Trocadero, en zero utan socker. Dels ska designen fräschas upp lite i samband med det. Men jag såg skissen och kunde knappt se någon stor skillnad. Och originalreceptet från 1953 är det samma, säger Spendrups presschef Rose-Marie Hertzman till tidningen Land .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11