23948sdkhjf

Matpriskollen: Vegetariskt fortsatt trendigt

Frukt och grönsaker var de mest tillagda erbjudandena i Matpriskollens appar förra veckan, konstaterar Ulf Mazur i veckans genomgång av kedjornas dr-erbjudanden.

Coops mest tillagda erbjudande var apelsiner för bara 10 kronor per kg. Samtliga Coop-koncept hade det som nummer ett. Det är intressant med prissättning generellt sett och specifikt på frukt och grönt.

I söndags skulle jag hjälpa min mamma att handla lite saker. Hon hade gjort en inköpslista och jag gick till Ica Närabutiken. Frukt och grönt ligger först i kundvarvet och allra först låg apelsinerna.

Jag tänkte inte så mycket på det förrän jag fick se priset: 49,90 kronor per kilo. Och så kostar apelsiner 10 kronor per kg på Coop Nära. De ena plockade i Italien och de andra i Spanien. Det är klart att man bli fundersam över vad rätt pris är och att hon känner sig besviken eller i värsta fall lurad av sin handlare.

TV-reklamen med Ica-Stig har ju under januari signalerat ”Kolla priset” på Ica. Samma sak den här veckan i DR-bladet.

På City Gross var det olika grönsaker för bara 4,95 kronor per kg som lades till mest. Den vegetariska trenden håller i sig och känns bara starkare och starkare. Hemköp hade till exempel Aubergine/Zucchini för bara 5 kronor styck som nummer ett. På Willys var det cocktailtomater för bara 6,90 kronor asken som drog mest. Det var ett av årets billigaste tomaterbjudanden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094