23948sdkhjf

Från fiber till "ful" frukt

Rescued fruits nya vd kommer närmast från anläggningsbranschen.
I september förra året lämnade Rescued fruits vd och grundare både företag och ägande bakom sig, vilket gjorde att man fick ge sig ut på jakt efter en ersättare.

Nu har sökandet gett frukt och nya vd:n hittades på ett från livsmedelsbranschen vitt skilt område – Björn Säwe kommer nämligen närmast från vd-posten i JLM Scandinavia, leverantör av fiberläggningsmaskiner, rapporterar 8 till 5 .

Inte heller innan dess har han någon erfarenhet från den nya branschen, då han under merparten av sin karriär arbetat på Scania, främst på marknadsidan. Men det kommer inte vara något problem, utan ger bara fördelar, menar den nya vd:n.

– Jag kommer att ha nytta av affärsmässigheten. Jag har jobbat mycket med lean management och det har man nytta av i alla producerande bolag, säger Björn Säwe till 8 till 5.

Målet framöver är att rädda mer frukt och sälja mer juice. Enligt Björn Säwe diskuterar man med fler butikskedjor om att ta vara på den frukt som annars skulle slängts. Bolaget har sedan tidigare samarbetsavtal med bland andra Ica.

Dessutom rekryterar man nu fler anställda och en flytt till större lokaler i Helsingborg under det kommande året ses som trolig, skriver sajten.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094