23948sdkhjf

Omtalad växtfärs nu till Sverige

I kölvattnet av Dansk supermarkeds storlansering av Naturlis växtbaserade färs står Netto Sverige för produktens internationella debut.
I början av året gjorde Dansk supermarked en bred lansering av Orkla-ägda Naturli foods växtbaserade färs, i sina tre kedjor Netto, Bilka och Føtex.

Den veganska färsen, som utvecklats för att efterlikna nötkött i både smak, utseende och struktur, gjorde enligt koncernen en lyckad debu t, och nu har även Netto Sverige tagit in produkten.

I Sverige kommer produkten gå under namnet Naturli färs och lanseras i alla Nettos butiker under nästa vecka. Därmed blir man också först i Sverige att sälja produkten.

– Vi har märkt att efterfrågan från våra kunder har ökat på växtbaserad mat och många vill idag ha minst en köttfri dag i veckan. Samtidigt som det måste smaka gott och ha ett bra pris. Vi kommer ha samma prisnivå som för malet nötkött – eller faktiskt mindre, säger Nettos Sveriges inköpsdirektör Jan Richter, och lägger till att man till en början kommer ha ett kampanjpris på 25 kronor för 400 gram.

För färsen, som produceras i Danmark, används vete och soja för struktur och proteininnehåll, rödbeta för en röd köttfärg, kokosolja för fett samt en blandning av mandlar, tomat och karljohanssvamp för att den ska få en mer "köttig" smak. Därutöver används en del tillsatser för att hålla den stabil.

Tanken med produkten är helt enkelt att den ska kunna användas för att ersätta malet nötkött i olika rätter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094