23948sdkhjf

Här kommer nya Stora Coop att stå

Efter två stora nedläggningar kommer Coop nu med en helt ny butik.

På bara en vecka har Coop meddelat att de lägger ner två Coop Forum-butiker. Nu står det klart att kedjan inte bara backar utan även fortsätter etablera sig då en ny Coop-butik ska byggas på Härlövs handelsområde utanför Kristianstad.

– Härlöv kändes rätt att lägga en Stora Coop på. Det är ett etablerat handelsområde som känns stabilt och bra, säger Richard Hedsand, vd för Coop i Kristianstad och Blekinge till Kristianstadsbladet.

Butiken följer Coops nya koncept och kommer att bli en Stora Coop-butik med en handelsyta på 5 000 kvadratmeter och ett sortiment som förutom färskvaror även kommer att bestå av köksutrustning, heminredning och säsongsvaror.

Kommunen har lovat att förbättra infrastrukturen i området för att öka trafikflödet och tanken är att både den utökade infrastrukturen och själva butiken ska stå klart till 2020. Den nya butiken kommer även att innebära nya arbetstillfällen.

– Det kommer bidra med ungefär 60-70 nyanställningar. Rekrytering kommer att börja i slutet av 2019, säger Richard Hedsand till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125