23948sdkhjf

Ica försvinner från NK

Saluhallen och varuhuset kommer inte överens.

Icas Saluhall och NK kommer inte överens om driften av butiken i varuhuset och har därför valt att gå skilda vägar. I vår den 13 maj stänger butiken ner.

Enligt NK:s varuhuschef Anders Edström har NK valt att uppdatera sitt sortiment inom livsmedel och enligt en mejlkonversation mellan honom och Stockholm direkt så "har [Ica] valt att tacka nej till att fortsätta att driva saluhallen". Men han säger samtidigt att NK även i framtiden kommer att ha ett livsmedelssortiment.

Skilda åsikter mellan NK och Ica om hyran och svårigheter för butiken att göra vinst ska ligga bakom beslutet.

– Ica Kvantum NK Saluhall som har haft svårt att göra positiva resultat. En av anledningarna är att vi inte har nått den försäljningsvolym som krävs för ett läge förenat med den lokalkostnaden, skriver Therese Lystedt, pressansvarig på Ica i ett mejl till Fri Köpenskap.

NK vill inte kommentera om vad uppsägningen beror på.

– Vi kommenterar inte enskilda avtal eller pågående förhandlingar med entreprenörerna i varuhuset. Det jag kan säga är att ICA har valt att tacka nej till att fortsätta att driva saluhallen på NK, skriver NK:s varuhuschef Andreas Edström i ett mejl.

NK har just påbörjat en förändringsfas där fler varumärken ska tillkomma. Ica är inte heller det första företag som lämnar varuhuset. I januari valde även aktören Fourfield som drivit NK Sport & Fritid att lämna varuhuset. Enligt Andreas Edström kan de kommande förändringarna innebära att fler butiker lämnar varuhuset:

– NK har inlett ett förnyelsearbete som kommer att pågå de närmaste åren vilket resulterar i att några avdelningar kommer att byta plats, flytta eller lämna NK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094