23948sdkhjf

Brist på svenskt kött

City Gross har fått ändra sin importstrategi.

City Gross har tidigare endast sålt svenskt kött i sina diskar men det svenska köttet kommer nu att få sällskap av kött från bland annat Danmark, Irland och Brasilien.

Anledningen till förändringen uppger City Gross vara att det svenska köttet helt enkelt inte räcker till. Enligt City Gross finns det idag bara tillräckligt svensk kött för att täcka 60-70 procent av efterfrågan på svenskt kött och därför har kedjan nu valt att utöka sortimentet.

– Det är baserat på att många kunder har efterfrågat detta under en längre tid och i takt med att åren har gått och självförsörjningsgraden inte har ökat så har det lett till att vi har haft perioder av köttbrist och det har påverkat oss, säger Michael Riedel, affärsområdeschef Bergendahls Food till Jönköpings-Posten.

Bergendahls betonar att det inte handlar om att ersätta det svenska köttet utan om att utöka sortimentet.

– Vi vill också förtydliga att vi fortfarande kommer att ha lika mycket svenskt kött som tidigare och att det bara är det köttet som vi styckar och förpackar i butikerna. Så vi flyttar inte vårt fokus, säger Mikael Riedel som är medveten om att den nya strategin kan leda till missnöje bland kunderna.

– Det finns alltid en risk, men det är en lika stor risk att säga nej till kunder som efterfrågar kött från utländsk köttproduktion - så det är åt bägge håll, säger han.

City Gross kommer även att fortsättningsvis att lägga en krona per inköpt kilo svenskt gris- och lammkött på att värna svenska bönder, något som sedan 2011 genererat 60 miljoner kronor.

Det importerade köttet kommer att börja säljas under vecka 12.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094