23948sdkhjf

City Gross får kritik för importerat kött

HKScan: ”Vi har svenskt kött så det räcker”.

Efter att City Gross meddelat att de hädanefter inte kommer att sälja enbart svenskt kött har kritiken inte låtit vänta på sig. Anledningen till att City Gross övergett sin tidigare strategi om enbart svenskt kött på hyllorna uppgavs vara en brist på svenskt kött, men enligt Torbjörn Lithell, försäljningsdirektör dagligvaruhandeln på HKScan så råder det ingen sådan brist.

– Det kan finnas brist kring vissa högsäsonger. Men inte generellt sett. Vi har svenskt kött så det räcker, säger han och menar att några signaler om en eventuell brist inte har skickats ut, säger han till tidningen Jordbruksaktuellt.

Torbjörn Lithell vill inte kommentera City Gross strategi direkt och menar att de har en bra relation till dagligvarukedjan men han menar att det finns möjligheter att säkra leveranser av enbart svenskt kött.

– Anledningen till att City Gross frångår sin svensk-policy, det får City Gross kommentera. Men vi kan konstatera att om man vill öka volymen så kan vi tillsammans med våra svenska lantbrukare fixa det. Vår absoluta målsättning är att öka den svenska köttproduktionen, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078