23948sdkhjf

Matsmart och Paradiset i samarbete

Tillsammans sätter aktörerna ihop en matbox för att få fler att testa ekologiskt.
Med utgångspunkt i en undersökning som Matsmart själva beställt av Sifo under förra året, där man såg att en hel del av de tillfrågade valde bort ekologiska varor på grund av priset, har nätbutiken startat ett nytt samarbete.

Den nya samarbetspartnern – dagligvarukedjan Paradiset – är inriktade på just ekologiska varor, vilket också är temat för samarbetet.

I ett första steg för att få fler att handla ekologiskt kommer Matsmart att sälja en varubox med ekologiska varor från nätbutikens sortiment, sammansatt av Paradisets grundare och vd Johannes Cullberg.

– Vi letar hela tiden efter nya vägar att minska matsvinnet och jag tycker att Matsmarts modell är väldigt effektiv och modern. Vårt val av samarbetspartner för den ekologiska boxen var därför enkelt, säger Johannes Cullberg i ett pressmeddelande.

Bland Matsmarts varor finns livsmedel som annars hade slängts, men som istället säljs för rabatterade priser. Boxen utgörs bland annat av varor som pasta, mjöl, bönor och quinoa, och kommer enligt nätbutiken vara billigare än i en "vanlig" butik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112