23948sdkhjf

Matpriserna ökar återigen

Blygsam prisökning i jämförelse med resten av handeln.

Efter att ha sett prissänkningar i handeln under januari vände prisutvecklingen återigen till mer normala siffror under februari, det går att läsa i SCBs senaste Konsumentprisindex (KPI).

Priserna för hela handeln ökade under månaden med 0,7 procent medan livsmedelspriserna ökade med makliga 0,2 procent, att jämföra med förra månaden då priserna sjönk med 0,2 procent. Inflationstakten enligt KPI låg kvar på samma nivå som i januari då den låg på 1,6 procent.

De varor som ökade mest i pris under februari var framförallt frukt- och grönt som ökade med 0,6 procent och 0,4 procent respektive. Även kaffe- och tepriserna ökade, som de tidigare gjort, med 1,8 respektive 6,5 procent.

För frukten var det framförallt citrusfrukterna som ökade i pris. Gurkorna fortsatte också att öka i pris med hela 11,1 procent.

Smörpriset som rusat under det senaste året ser ut att fortsatt stabiliseras då de för andra månaden i rad knappt ökade i pris alls och matfettskategorin som helhet sjönk faktiskt, för första gången på länge något i pris.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078