23948sdkhjf

Walmart anklagas för illegala metoder i e-handeln

Världens största detaljhandelskedja har blivit stämda av sitt tidigare stjärnskott.

Amerikanska Walmart är i blåsväder. Tri Huynh, en tidigare chef för affärsutveckling vid Walmart har lämnat in en stämningsansökan mot världens största detaljhandelskedja. Han hävdar sig ha blivit avskedad på grund av att han ifrågasatt bolagets ”överdrivet aggressiva strävan att visa upp astronomisk tillväxt i sin e-handel, med alla till buds stående medel – även illegala sådana” enligt Bloomberg News. 

Dessutom hävdar visselblåsaren, Tri Huynh att man i jakten på Amazon.com Inc offentliggjort vilseledande resultat om e-handeln och felmärkt produkter för att tredjepartsförsäljare skulle få lägre provision.

"Offrade och bedrog"

Huynh avskedades i januari 2017, bara dagen efter att han pekats ut av bolaget som en av branschens stora stjärnskott.
Wal-Mart offrade och bedrog sina grundares principer om integritet och ärlighet. De knuffade bort dessa kärnvärden för att vinna e-handelskriget till varje pris”, skriver Huynh.

Walmart svarar

Walmart själva har endast kommunicerat via talespersonen Greg Hitt, som säger att anklagelserna kommer från ”en förnärmad tidigare anställd”.
- Vi tar allvarligt på anklagelserna och undersökte dem närmare så fort de kom till vår kännedom. Men utredningen visade att det inte finns något som tyder på att företaget agerat olämpligt, säger Hitt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109