23948sdkhjf

Coop Värmland siktar på vinst i år

Fjolåret blev ytterligare ett förlustår för Coop Värmland. Men åtgärderna som satts in gör att föreningens vd Tomas Sjölander förutspår vinst redan i år.

Coop Värmland valde att ta stora kostnader under 2017 för att skapa en förutsättning för en vändning under 2018. Föreningen har redan tidigare berättat för Fri Köpenskap att fjolåret innebar lägre omsättning och skulle landa i förluster.

Åtgärdspaketet har bland annat medför att Coop Värmland avvecklat olönsamma delar inom lager, transporter, produktion, fackhandel och dagligvarubutiker.

”Åtgärderna ligger i linje med styrelsens strategi”, säger Coop Värmlands vd Tomas Sjölander i ett pressmeddelande.

Han konstaterar att alla omställningar kostar pengar oavsett om det handlar om avvecklingar eller nyetableringar.

”Vi har också valt att belasta så mycket kostnader som möjligt på 2017 för att på så sätt skapa förutsättningar till förbättringar för kommande år”, säger Sjölander.

Samtidigt har Coop Värmland investerat tungt i omställningar av butiker. Målet är att skapa mer hållbara och attraktiva miljöer, och under 2017 ökade medlemsantalet.

Coop Värmland i siffror:

Fakta om föreningen

Huvudkontor: Karlstad

Dotterbolag: Pekos Värmland AB med fjorton lågprisbutiker, Gränsköp Värmland AB med två butiker vid svensk-norska gränsen

Antal butiker med dagligvaruhandel: ett 60-tal: 2 Forum (stormarknader), 5 Stora Coop (stormarknader, varav vissa har restaurang och kafé), 8 Extra, 15 Konsum, 5 Coop, 1 Lilla Coop och 9 Nära, 14 Pekås och 2 Maximat.

Fackhandel: Föreningens sista fackhandelsbutiker i koncepten Affection/Mansion avvecklades under 1917. Detsamma gäller Karlstad Saluhall där Coop Värmland hade samordningsansvar och var huvudman. 

Industri: Bageri- och charktillverkning avvecklades under 2017.

Källa: Coop Värmlands årsrapport 2017

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078