23948sdkhjf

Lussebullar blev till ”påskkatter”

Överblivna bakverk blev till ny påskspecialitet.

När personalen på Coop Forum i Bäckebol fick ta emot en beställning på 600 lussebullar blev de minst sagt förvånade. Ett misstag kanske? Nej, det var helt enkelt överblivna, men fullt ätbara lussebullar från i julas som skickats ut från centrallagret till cirka 25 butiker i landet, det skriver Expressen.

Mikael Otterdahl, färskvaruchef på Coop i Bäckebol blev själv förvånad när bullarna dök upp men han och personalen bestämde sig för att baka upp bullarna och sälja dem.

– Julen varar ända fram till påska tänkte jag, vi tyckte det var onödigt att slänga dem så vi bestämde oss för att sälja dem, säger han till tidningen.

På Coop i Stenungsund kallades bullarna för påskkatter och i Bäckebol valde man att kalla de nygamla bakverken för marskatter. Oavsett namn så verkar de ha blivit en hit hos kunderna.

– Vi bakade upp 300 för skojs skull i torsdags och sålde slut på alla. De innehåller saffran och är gula så det passar ju påsken, säger Mikael Otterdahl.

Men Mikael Otterdahl tror inte att marskatterna, trots den goda försäljningen kommer att bli en ny trend.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078