Lussebullar blev till ”påskkatter”

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Överblivna bakverk blev till ny påskspecialitet.

När personalen på Coop Forum i Bäckebol fick ta emot en beställning på 600 lussebullar blev de minst sagt förvånade. Ett misstag kanske? Nej, det var helt enkelt överblivna, men fullt ätbara lussebullar från i julas som skickats ut från centrallagret till cirka 25 butiker i landet, det skriver Expressen.

Läs också: Forumdöden fortsätter

Mikael Otterdahl, färskvaruchef på Coop i Bäckebol blev själv förvånad när bullarna dök upp men han och personalen bestämde sig för att baka upp bullarna och sälja dem.

– Julen varar ända fram till påska tänkte jag, vi tyckte det var onödigt att slänga dem så vi bestämde oss för att sälja dem, säger han till tidningen.

På Coop i Stenungsund kallades bullarna för påskkatter och i Bäckebol valde man att kalla de nygamla bakverken för marskatter. Oavsett namn så verkar de ha blivit en hit hos kunderna.

– Vi bakade upp 300 för skojs skull i torsdags och sålde slut på alla. De innehåller saffran och är gula så det passar ju påsken, säger Mikael Otterdahl.

Men Mikael Otterdahl tror inte att marskatterna, trots den goda försäljningen kommer att bli en ny trend.



Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Krönika
Är det verkligen någon idé att sopsortera?

Axfood ökade 7,6 procent

Högre försäljning och vinst trots tyngande e-handel.

Pressbyrån på Karolinska

Expanderar vidare till Älmhult

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Nyhetsbrev

Under en vecka – var fjärde handlare utsatt för stöld

Arkiv

Vill stoppa tjuvarna med fiktivt parti

Lakritskedjan expanderar

Ingen tillväxt för Gekås – för första gången

Falska korvar förbjuds i Frankrike

Kött-liknande i form och smak – visst, det går bra. Men marknadsför du vegetariska livsmedel med ord närmare kött väntar nu dryga böter i Frankrike.

Mötet
"Framtiden är färdigpaketerade lösningar"

Västerbottnisk falafel ger sig in i dagligvaruhandeln

Utökar fokus från restaurang och storhushåll - går in i Coop- och Ica-butiker.

Coop får Guldfisk

Arla ska spara in miljarder

Mejerikoncernen ska göra kraftiga nedskärningar och inför anställningsstopp.

På nytt jobb
Han tar över på Stockholms Handelskammare

Kliver in i vd-rollen efter Maria Rankka.

Coop stänger Fakta-butiker

Plus

Så laddar sommarbutikerna för värmen

Sommar, turister och rekordkassor. Juni, juli och augusti är högsäsong i många butiker.

Plus

Här gör fryst succé

Ica Maxi Kalmar förklarar varför de nått stora framgångar inom djupfryst.

Krönika: Matpriskollen: Bra och dåliga priser

Reklamkampanj kritiserad – företaget ändrar

Krönika
Så överlever du ”butiksdöden”

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

På nytt jobb
Ny färskvaruchef på Coop

Apotek Hjärtat öppnar två nya minutkliniker

Krönika
Brott tar tid från service i butik

1

Ohlström blir KF:s nye ordförande

Färska kryddor utan krukor

Fullpackat på färskvarumässa

Dags att anmäla alla brott

Plus

Kvarghajpen över

Butik kommer till Kiruna – trots allt

Butiken breddas i Gamleby

KF sneglar på bolånemarknaden

Nu öppnar kedjan butik i Uppsala

De har Sveriges nöjdaste kunder

Han har årets favoritbutik

Sänd till en kollega

0.16