23948sdkhjf

Tidigare Krav-chefens nya bolag värvar – från Krav

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Johan Ceije, tidigare försäljningschef på Krav, har startat ett nytt bolag med fokus på ekoexport. Nu hoppar även en tidigare ansvarig från Krav på tåget när Helena Wistrand blir ny partner.

I slutet av förra året startade Johan Ceije, tidigare försäljningschef på Krav, upp bolaget Moreganic sourcing där affärsidén framförallt bygger på att koppla utbud och efterfrågan för ekologiska produkter.

En av de centrala delarna i verksamheten är att hjälpa ekoföretag att nå rätt exportmarknader, samtidigt som produkterna anpassas till de nya marknaderna.

Som exempel ger vd Johan Ceije situationer som han stötte på under sina 17 år på Krav:

– Under mina år på Krav konstaterade vi ofta att marknadens aktörer hade svårt att hitta varandra. Ibland fanns ett överskott på 30 ton ekologiska Krav-märkta äpplen i Skåne samtidigt som inköparna i handeln inte kunde hitta några svenska ekoäpplen alls. I andra fall fick vi veta att svensk ekologiska kycklingvingar var mycket efterfrågade i Kina men ingen svensk kycklingproducent hade nåtts av det budskapet, säger han i en kommentar.

Läs också: Hon ska utveckla Kravs digitala strategi

Nu står det klart att bolaget tar in en strategisk partner, som också närmast kommer från just Krav. Helena Wistrand, tidigare ansvarig för förädlingsföretag och internationell handel på Krav, tar nu plats hos bolaget.

Enligt Helena Wistrand kommer företaget framöver att fokusera på tre områden, vilket omfattar identifiering av nya marknader, råvaruförsörjning och konsultverksamhet.

Läs också: Ekotrenden stannar av

– Jag ser verkligen fram emot att hjälpa fler ledande ekologiska lantbrukare och producenter att få avsättning för sina råvaror och produkter till rätt pris – i Sverige eller på intressanta exportmarknader. Det finns ett växande antal konsumenter över hela världen som efterfrågar mat som är bättre för både vår hälsa, djuren och planeten, säger Helena Wistrand, som för tillfället dock är föräldraledig.

Närmast ska Moreganic sourcing närvara på mässan SIAL China, som går av stapeln i maj.
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Duni vinner på prishöjningar

Coop testar pop up-butik: ”Som en minimarket”

Bergendahls skapar ny grossist för utländsk mat – stärker Matrebellerna

Efter knivattacken på Maxi – Arbetsmiljöverket kräver åtgärder

Engångsgrillarna försvinner ur sortimenten

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Siffrorna: Fairtrade ökar kraftigt

Arkiv

Efter tio år - nu säljer han Ica-butiken

Convenience fortsätter växa

Syskontrio säljer Ica Kvantum

Listan: Så ser kedjornas emv-andelar ut

Ica-butik fick nazistflagga hissad på påskafton

Axfoods lager – nu spårbarhetscertifierade

På nytt jobb
Orkla med ny kommunikationsdirektör

Påskens vinnare och förlorare: ”Grillat sköt i höjden”

Coop-fusionen får ytterligare kritik: Förre vd:n uppmanar att rösta nej

GDL vann Bergendahls upphandling

Nu släpps nytt Hemköpskoncept – måltidsrummet: ”Uppgradering av Hemköp City”

Hemköp Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm blir testbutik.

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Plus

Chefsintervjun
"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

Ett år efter branden – nu öppnar Icabutiken igen

Ica-butik har brunnit ned

6

Unik undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast

En småbarnsfamilj kan spara 15 000 kronor per år beroende på val av butik.

Anammas kunder slussas till Coop

Plus

Mötet
Utmaning: "Alla ska dra åt samma håll"

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Astrid Lovén Persson jobbar för att den siffran ska öka. "Ett ägg per dag tycker jag man kan äta."

1

Chefen har ordet
Dags för branschen att våga stå upp

Debatt
Finns delikatesser bara i Sydeuropa?

Köttföretag får böta efter sågolycka

Slakteri skållade levande kycklingar

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

Axfood fortsätter köra med Circle K

Krönika
Därför ökar mobilerna försäljningen i butik

"Den lille" Brugsen försvinner i Danmark

Butikerna hyllar vårbudgeten

Plus

Non food kryper närmare maten

Hyvlade timmar i Norrköping återställda

Slopar buräggen i emv

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.199