23948sdkhjf

Serdar Sik öppnar i Coops gamla lokaler

Serdar Sik, som bland annat driver Skärholmens Grosshandel, planerar att öppna en livsmedelsbutik i Coop Forums gamla lokaler i Borlänge. Bergendahls Food blir leverantör.

För Fri Köpenskap berättar handlaren att butiken, som är planerad för cirka 2 000 kvadratmeter säljyta, ska öppna i sommar. 

- Planen är att vi ska öppna butiken i juni, men det kan bli senare också, säger Serdar Sik.

Inte Matrebell

Enligt honom kommer butiken inte att ingå i Matrebellerna, en grupp av fristående handlare som också har Hässleholmsbaserade Bergendahls Food som grossist.

- Men jag samarbetar med Bergendahls, säger Serdar Sik.

Hans Olsson på Bergendahls Food bekräftar uppgiften.

- Det stämmer. Vi planerar att leverera varor till butiken, men den kommer inte att ingå i Matrebellerna. I varje fall inte i det här skedet, men kanske senare, säger han.

Inga förhandlingar

Andreas Rosensparr, talesperson för Matrebellerna, säger att det inte pågår några förhandlingar med Serdar Sik.

- Inte i nuläget, säger Rosensparr som driver Matboden i Ektorps centrum.

Fastighetsägaren, som köpte hela det 20 hektar stora området i Borlänge av KF Fastigheter via ett bolag för cirka ett och ett halvt år sedan, berättar för Fri Köpenskap att bygget av butiken har startat inne i Coop Forums gamla lokaler, som enligt honom totalt omfattar cirka 7 000 kvadratmeter butiks- och lagerytor.

Kedjan Interjakt avser också att öppna en butik där, och enligt fastighetsägaren är planerna att den ska öppna i sommar.

Snabbmat på G

Förhandlingar pågår även med en snabbmatskedja, som vill etablera en ny restaurang. Fastighetsägaren planerar också att bygga bostäder på området, som enligt KF Fastigheter består av två separata fastigheter där en del åkermark ingår.

På handelsområdet, invid väg 70, finns redan bland annat Sveriges största Byggmaxbutik, som även har en del med trägårdshandel. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141