23948sdkhjf

Slog ner rånaren – nu åtalas han

Butiksägaren tog saken i egna händer och tog upp jakten på sina rånare. Nu åtalas han för misshandel.

Vid rånet, som inträffade i en livsmedelsbutik i centrala Landskrona för ett år sedan, lyckades två män komma över drygt 10 000 kronor, en påse cigaretter och 24 burkar energidryck. Männen var maskerade och bar både kniv och pistol. När rånarna sprang från platsen tog butiksägaren själv upp jakten på männen med hjälp av bil.  

Enligt ett vittne upptäckte butiksägaren under bilfärden en man som han uppfattade som en av rånarna. Bilen passerade först förbi men vände och körde på mannen. Då hoppade butiksinnehavaren ur sin bil och gick han fram till den liggande mannen och sparkade honom hårt i huvudet flera gånger.
Efter det drogs mannen upp från marken och de gick båda tillbaka till butiken.

Butiksinnehavaren nekar till att det var så det gick till. Den misstänkte rånaren ska i stället ha hotat med kniv och därför slog butiksinnehavaren honom med ett knytnävsslag. När rånaren sedan försökte springa iväg, snubblade han och slog ansiktet i asfalten. När han kom upp på fötter trillade han igen och slog sig.

Den misstänkte 26-årige rånaren togs senare till sjukhus med ansiktsskador, fraktur och nedsatt gapförmåga.

Nu åtalas den 26-årige landskronabon för rånet.

Samtidigt åtalas även affärsinnehavaren för misshandel av 26-åringen. Enligt åtalet använde han mer våld än vad som är tillåtet inom ramen för rätten till så kallat envarsingripande.

Den andre rånaren har polisen ännu inte hittat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062