23948sdkhjf

Plastpåsepant på försök

Danska lågpriskedjan kedjan testar konceptet.

Nästan ett år efter att Hemköp i Sverige inledde test för pant på plastpåsar ska nu Netto, som första kedja i Danmark testa en liknande lösning, det rapporterar danska tv2.

Försöket som görs i samarbete med Världsnaturfonden WWF inleds på ön Fyn den 16 april innebär att den som vill köpa en plastkasse får betala 50 danska öre mer än tidigare, men när påsen lämnas tillbaka får kunden tillbaka en hel krona.

– Plastförorening är ett riktigt stort problem i världen idag. Vi på Netto och vi från Dansk Supermarked använder riktigt mycket plast. Vi säljer miljoner av plastpåsar, så därför tycker jag att vi har ett ansvar att prova nya sätt, tillsammans med Världsnaturfonden, för att minska vår påverkan på miljön, säger Michael Løve, Nettos internationella direktör till tv2.

Om försöket är framgångsrikt är tanken att plastpåsepanten ska spridas vidare till de drygt 500 danska Nettobutikerna och de ungefär 800 butikerna i Sverige, Polen och Tyskland.

Netto är dock inte första kedjan i Danmark som velat minska förbrukningen av plastpåsar, förra året valde Lidl att helt sluta använda plastpåsar för att gå över till papper.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11