Från matlandet till måltidsturism

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Han har axlat rollen som övergripande projektledare för Visit Swedens program för måltidsturism.

Jens Heed har utsetts till projektledare för Visit Swedens program för måltidsturism som sedan ett år drivs tillsammans med svenska regioner. Han tillträdde i januari.

Jens Heed har tidigare varit analyschef på Tillväxtverket och regeringskansliets samordnare för statens tidigare satsning Sverige – det nya matlandet som ägde rum under åren 2010 till 2014. Han har även ett förflutet på konsultföretaget Ramböll Management.

Programmet ska positionera Sverige som måltidsdestination och få internationella turister att spendera mer på restauranger och livsmedel.

Medel från Landsbygdsprogrammet har skjutits till programmet via Jordbruksverket för perioden 2017 till och med 2021 och omfattar tillsammans med deltagande svenska regioner totalt 57 miljoner kronor.



Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Pressbyrån på Karolinska

Krönika
Är det verkligen någon idé att sopsortera?

Expanderar vidare till Älmhult

Lakritskedjan expanderar

Under en vecka – var fjärde handlare utsatt för stöld

Vill stoppa tjuvarna med fiktivt parti

Nyhetsbrev

Arkiv

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Ingen tillväxt för Gekås – för första gången

Falska korvar förbjuds i Frankrike

Kött-liknande i form och smak – visst, det går bra. Men marknadsför du vegetariska livsmedel med ord närmare kött väntar nu dryga böter i Frankrike.

Mötet
"Framtiden är färdigpaketerade lösningar"

Coop får Guldfisk

Västerbottnisk falafel ger sig in i dagligvaruhandeln

Utökar fokus från restaurang och storhushåll - går in i Coop- och Ica-butiker.

Arla ska spara in miljarder

Mejerikoncernen ska göra kraftiga nedskärningar och inför anställningsstopp.

Coop stänger Fakta-butiker

Plus

Så laddar sommarbutikerna för värmen

Sommar, turister och rekordkassor. Juni, juli och augusti är högsäsong i många butiker.

Plus

Här gör fryst succé

Ica Maxi Kalmar förklarar varför de nått stora framgångar inom djupfryst.

Krönika: Matpriskollen: Bra och dåliga priser

På nytt jobb
Han tar över på Stockholms Handelskammare

Kliver in i vd-rollen efter Maria Rankka.

Reklamkampanj kritiserad – företaget ändrar

Krönika
Så överlever du ”butiksdöden”

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

På nytt jobb
Ny färskvaruchef på Coop

Krönika
Brott tar tid från service i butik

Apotek Hjärtat öppnar två nya minutkliniker

1

Ohlström blir KF:s nye ordförande

Färska kryddor utan krukor

Fullpackat på färskvarumässa

Dags att anmäla alla brott

Butik kommer till Kiruna – trots allt

Plus

Kvarghajpen över

Butiken breddas i Gamleby

KF sneglar på bolånemarknaden

De har Sveriges nöjdaste kunder

Nu öppnar kedjan butik i Uppsala

Han har årets favoritbutik

Närbutik rånad i Stockholm

Sänd till en kollega

0.159