23948sdkhjf

Lidingö centrum i nya händer

Internationell fastighetsgrupp köper köpcentrum med 42 hyresgäster.

Grosvenor Europe, som ingår i Grosvenor Group, förvärvar Lidingö Centrum. Efter förvärvet ingår sex svenska köpcentrum i portföljen där Lidingö centrum är första förvärvet av ett helägt centrum.

Centrumet har en total yta på 19 900 kvadratmeter med hyresgäster som Coop, Systembolaget, H&M, Dressmann och Lindex samt serviceverksamheter som bland annat polisstation, vårdcentral och tandläkarmottagning.

 

- Sverige är en av de mest intressanta fastighetsmarknaderna i Europa och erbjuder fortsatt goda tillväxtutsikter. Vi ser stor potential i detaljhandelsledda köpcentrum i Stockholmsregionen med ett mixat utbud av service, särskilt där det finns möjlighet att öka värdet genom en satsning på mat- och dryckesutbudet och fritidsaktiviteter eller genom bostadsutveckling i vissa fall, säger Carl Strufve, ansvarig i Norden hos Grosvenor Europe.

 

Grosvenor är verksamma i Sverige sedan 2011 och i portföljen i Sverige ingår centrum i Skärholmen, Bålsta,Haninge och Väsby i Stockholmsområdet samt Burlöv centrum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078