Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Under fredagen höll Livsmedelsakademin årsmöte, där Bengt Persson valdes till ny styrelseordförande. Han är i dag även styrelseordförande för bolaget Foodhills som nyligen tagit över Findus anläggning i Bjuv, och har tidigare haft styrelseuppdrag för bland annat Sveriges Potatisodlares Riksförbund, Krav, Sigill och LRF.

Bengt Persson ersätter därmed Findus förre vd Henrik Hjalmarsson, som lämnar efter ett år på posten. Han valde att avgå eftersom han inte längre arbetar aktivt med livsmedel, meddelar Livsmedelsakademin.

Enligt Livsmedelsakademins vd Lotta Törner ser man att det finns många fördelar med att knytas närmare Foodhill, särskilt eftersom bolaget har en uttalad vision om att bli en ledande aktör för cirkulär livsmedelsproduktion.

Även nyvalda ordföranden ser att det finns synergier att hämta organisationerna emellan:

Läs också: Findus går in som delägare i Toppfrys

– Foodhills och Livsmedelsakademin har två olika roller, men båda har fokus på innovation, hållbarhet och kvalitet inom livsmedelsnäringen. Därför ser jag att vi har många synergier och styrkepositioner som vi kan utveckla gemensamt med näringslivet i centrum, säger Bengt Persson i en kommentar.

Den enda andra nya personen som tar plats i styrelsen är Peter Odemark, managing director Nordics för Findus.

Läs också: Fyra inför rätta efter hästköttsskandalen

I samband med årsmötet lägger Livsmedelsakademin också fram några av de planer man har framöver. Bland annat är man igång med satsningar inom området mat för äldre och inom projektet Smaka på Skåne satsar man mycket på den småskaliga dryckesindustrin i länet. Dessutom planerar man för en ny Vinnväxtansökan, vilket i sin tur skulle innebära mer finansiering.

Livsmedelsakademin är ett samarbete mellan Region Skåne, Vinnova, Tillväxtverket och EU, som arbetar för att främja innovation och entreprenörskap inom livsmedelsnäringen.


Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Finalisterna klara inför Dagligvarugalan

Ta del av hela listan inför Sveriges viktigaste branschevent.

Hallå där, Johannes Cullberg!

Grundare och vd av Paradiset och en av talarna på Retaildagen.

Kattungar hittades på Icas centrallager

Märkligt fynd i Helsingborg.

Ica släpper världsunik tjänst

Nu kan Icas kunder mäta sin egen klimatpåverkan.

Skärgårdshandlarens megasommar

Köttkriget igång: ”Priset rekordlågt”

Sommarens torka har tvingat bönderna till nödslakt. Nu driver hela Ica-blocket en kraftig prispress på svenskt kött. "När Ica går ut så här brett visar de tydligt att det är det här priset som gäller", säger Ulf Mazur, grundare av Matpriskollen till Fri Köpenskap.

Nyhetsbrev

Bristande kunskap om livsmedelsförpackningar

Arkiv

Algavtal för sydkoreansk marknad

Simris Alg har tecknat avtal med Seoul-baserade Infobell om att sälja bolagets omega-3-tillskott.

Grillentusiast JO-anmäler länsstyrelsen

Sommarens totala eldningsförbud gjorde många grillentusiaster besvikna.

Konsum i Karlstad bygger om

Zetadisplay dubblade omsättningen

På nytt jobb
Ny CTO för Matsmart

Ska bygga matjättens nästa plattform.

Magnus Rosén lämnar som e-handelschef på Ica

Icas darkstore-satsning pressar resultaten i det andra kvartalet. – Det är helt mitt eget beslut, säger han till Fri Köpenskap.

Icas vinst sjönk

Ica Sverige besvikelse i rapport.

Kinnevik satsar på norsk nätmat

Nu kan du prata med MonICA

Lidl slutar sälja engångsartiklar av plast

Misstänkt grov mordbrand hos Coop Extra i Fagersta

Ny nod för life science och livsmedel

Livsmedelskedjor bygger laddstationer i Tyskland

Flera detaljhandelskedjor i Tyskland satsar nu på att kunna erbjuda snabbladdstationer utanför sina varuhus.

Värmen sänker tron på framtiden

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Karma tar in mer kapital - dagligvaruhandeln i fokus

Axfood om torkan: ”Vi kommer att få leva med effekterna länge”

Sommarens hetta och torka har tvingat många köttbönder till nödslakt. - Vi kommer att få leva med effekterna under en lång tid framöver, säger Claes Salomonsson, presschef hos Axfood.

Nätapoteket får sälja receptbelagt

Butik skänkte godis efter olycka

Aldi rustar upp 150 butiker

Synen på e-handel förändras

Importföretag firar framgångar

Matpriserna stiger i värmen

Domsjö fabrikers nya produkt kan göra korvskinn av trä

Nu startar äppelskörden

Solskyddskrämer säljer som smör

Ölen kan bli dyrare

På nytt jobb
Paulig rekryterar ny HR-chef

Torkan tvingar kedjan till småpotatis

Sänd till en kollega

0.359