23948sdkhjf

Hon vill skapa nästa Daimtårta

Almondy rekryterar Sveriges mästerkock-vinnaren Catarina König som ny produktutvecklare.
Säsongen 2016 vann Catarina König matlagningstävlingen Sveriges mästerkock i TV4, och sedan dess har hon etablerat sig som ett välkänt namn i den gastronomiska världen.

Utöver lanseringen av en kokbok, vilket ingår i tv-tävlingens pris, har hon också en matblogg hos magasinet Elle Mat och vin samt ett Instagram-konto med omkring 40 000 följare. Nu följer hon upp detta med att ta plats hos tårtbageriet Almondy, där hon framöver kommer att arbeta som produktutvecklare på heltid.

Och Catarina König, som tog hem mästerkocks-segern genom att bland annat baka en uppskattad tårta i finalen, sätter siktet högt inför sin nya roll. Nu vill hon utveckla tårtor i nivå med Almondys storsäljare Daimtårtan, som hängt i sedan 2001 och beräknas sälja omkring miljonstrecket varje år

– Min dröm har aldrig varit att öppna en egen restaurang utan istället drivs jag av att ständigt utveckla rätter och hitta nya smaker. Min målsättning i rollen som produktutvecklare är att skapa morgondagens desserter, lika omtyckta och långlivade som Almondys klassiker Daimtårtan, säger hon i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078