23948sdkhjf

Litauen stoppar Icas storköp

Det litauiska konkurrensverket stoppar Rimi Baltics förvärv av IKI-kedjan.

I oktober förra året gav den litauiska konkurrensmyndigheten Icagruppens baltiska gren Rimi Baltic tillstånd att köpa den litauiska kedjan IKI med 232 butiker. Förutsättningen var att 17 utpekade butiker skulle säljas innan transaktionen fick slutföras.

Men nu har myndigheten belsutat att inte godkänna de butiksförsäljningsavtal som Rimi lagt fram. Det innebär att köpet stoppas.
Myndigheten underkänner avtalen eftersom de är tveksamma till köparnas konkurrenskraft och långsiktiga åtagande till varje butik, skriver Icagruppen i ett pressmeddelande.

– Vi är förvånade och besvikna över beslutet. Vi har noggrant gått igenom marknaden för att hitta alla tänkbara intressenter för butikerna och vi har lämnat flera alternativa förslag på avtal till den litauiska konkurrensmyndigheten, med fyra olika möjliga köpare. Alla dessa har tidigare godkänts av en förtroendeman som utsetts av konkurrensmyndigheten för att bedöma köparna och avtalen, säger Per Strömberg, vd för Icagruppen.

– Litauen är fortsatt en viktig marknad för Icagruppen och vi kommer nu att gå tillbaka till vårt tidigare fokus på organisk tillväxt, säger Per Strömberg.

Läs mer omdet stoppade köpet i veckans nummer av Fri Köpenskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109