23948sdkhjf

Ny färskvaruchef på Coop

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Leverantör med lång erfarenhet ska hjälpa Coop sälja färskt.

Sedan slutet av februari har Sirkku Erlandsson varit ny affärschef färska varor på Coop. Sirkku Erlandsson har en lång karriär inom leverantörsledet bakom sig inom både Fazer och Cloetta Fazer och kommer senast från jobbet som vd för Valio Sverige. Och enligt henne finns det stora likheter mellan både leverantörssidan och försäljningssidan

Läs också: Engångsgrillarna försvinner ur sortimenten

– I princip tycker jag att det är samma sak då man i båda fallen jobbar med ett effektivt sortiment där man värnar om basen samtidigt som man ger ett attraktivt erbjudande till kunden, säger Sirkku Erlandsson till Fri Köpenskap.

Sirkku Erlandsson säger dock att det finns vissa skillnader, framförallt det bredare sortimentet men även möjligheten att jobba mer direkt med butikerna.

– Man kan jobba hela vägen ut i butik på ett annat sätt, vi brukar ibland säga att ”har det inte hänt i butik så har det inte hänt”.

Just nu är Coop och Sirkku Erlandsson extra nöjda med att, bland annat, ha utsetts till Sveriges hållbaraste varumärke vilket är något som hon menar är en tillgång som kommer ge utdelning framöver.

– Coop har de värderingar som behövs i framtiden, det kommer att ge resultat, säger Sirkku Erlandsson och tillägger:

– Vi fokuserar väldigt mycket på lönsam tillväxt. Vi har nu nya förutsättningar för att jobba tillsammans inom Coop vilket gör att vi kommer att kunna jobba mer effektivt i framtiden.

Vad kommer Coop att satsa på inför framtiden?

– Vi kommer att fortsätta jobba med vårt kundlöfte: prisvärd, hållbar matglädje. Det kommer till exempel innebära att vi vill ge våra kunder inspiration och lösningar för alla måltider.

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Syskontrio säljer Ica Kvantum

Coop testar pop up-butik: ”Som en minimarket”

Bergendahls skapar ny grossist för utländsk mat – stärker Matrebellerna

Engångsgrillarna försvinner ur sortimenten

Efter tio år - nu säljer han Ica-butiken

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Listan: Så ser kedjornas emv-andelar ut

Arkiv

Duni vinner på prishöjningar

Siffrorna: Fairtrade ökar kraftigt

Efter knivattacken på Maxi – Arbetsmiljöverket kräver åtgärder

Coop-fusionen får ytterligare kritik: Förre vd:n uppmanar att rösta nej

Convenience fortsätter växa

GDL vann Bergendahls upphandling

Ica-butik fick nazistflagga hissad på påskafton

Påskens vinnare och förlorare: ”Grillat sköt i höjden”

Axfoods lager – nu spårbarhetscertifierade

På nytt jobb
Orkla med ny kommunikationsdirektör

Nu släpps nytt Hemköpskoncept – måltidsrummet: ”Uppgradering av Hemköp City”

Hemköp Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm blir testbutik.

Ica-butik har brunnit ned

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Ett år efter branden – nu öppnar Icabutiken igen

Plus

Chefsintervjun
"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

6

Unik undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast

En småbarnsfamilj kan spara 15 000 kronor per år beroende på val av butik.

Anammas kunder slussas till Coop

Plus

Mötet
Utmaning: "Alla ska dra åt samma håll"

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Astrid Lovén Persson jobbar för att den siffran ska öka. "Ett ägg per dag tycker jag man kan äta."

Debatt
Finns delikatesser bara i Sydeuropa?

Köttföretag får böta efter sågolycka

1

Chefen har ordet
Dags för branschen att våga stå upp

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

Slakteri skållade levande kycklingar

Axfood fortsätter köra med Circle K

Krönika
Därför ökar mobilerna försäljningen i butik

"Den lille" Brugsen försvinner i Danmark

Butikerna hyllar vårbudgeten

Plus

Non food kryper närmare maten

Hyvlade timmar i Norrköping återställda

Slopar buräggen i emv

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.224