23948sdkhjf

Vill stoppa tjuvarna med fiktivt parti

Svensk Handel - "Politikerna behöver visa att de tar handlarnas och inte tjuvarnas parti"

Under veckan pågår Svensk Handels Säkerhetsvecka, där målet är att få fler att anmäla brott för att få en mer korrekt bild av svenska handlares verklighet. Statistik som branschorganisationen satt ihop visar nämligen att det sker butiksstölder i landet var femtonde sekund och att de uppgår till sex miljarder årligen men att bara ett fåtal anmäls. Anledningen är att handlarna inte ser att det leder till något att anmäla brotten.

”Svensk Handels bild är att få polisanmälningar leder till någon rättslig åtgärd och att de som väl döms får böter som de sedan aldrig betalar”, skriver Svensk Handel i ett pressmeddelande.

Nu vill Svensk Handel få politikerna att visa att de tar handlarnas parti, och det gör de med ironi. Därför lanserar branschorganisationen Tjuvpartiet som under veckan ska annonsera i dagspress om att rättssystemet ska fortsätta som det gör idag. Fokus kommer att ligga på Svensk Handels åtgärdsförslag mot butiksbrotten: nolltolerans mot vardagsbrott, införande av tillträdesförbud, att straffrabatten ska slopas och att böter ska kunna omvandlas till fängelse.

– Handeln är mycket brottsutsatt men blir tyvärr alltför ofta sviket av rättssamhället. Genom att lansera Tjuvpartiet vill vi visa att dagens rättssystem är ohållbart. Politikerna behöver visa att de tar handlarnas och inte tjuvarnas parti, säger Tina Thorsell, kommunikationschef på Svensk Handel.

– Sverige ska vara ett paradis att driva företag i, inte ett paradis för kriminella. Vi hoppas att kampanjen ska sätta fokus på säkerhetsfrågan inför valet i september, säger Tina Thorsell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078