23948sdkhjf

Fossilfri råvara viktigast för dagligvarubranschen

Svensk dagligvaruhandel presenterade färdplan för ministrar.

Under förmiddagen i dg 24 april presenterade Svensk Dagligvaruhandels ordförande Anders Svensson branschens färdplan för ett fossilfritt Sverige i en gemensam branschöverskridande satsning för klimatminister Isabella Lövin och näringsminister Mikael Damberg.

Färdplanen med namnet" Mot fossilfria och materialåtervinningsbara plastförpackningar till 2030", lämnades över med en uppmaning från branschföreningens ordförande och vd för Ica Sverige, Anders Svensson, till ministrarna.

Anders Svensson lyfte fram att produktionen av inhemsk fossilfri plastråvara måste få fart. Han bad också om förutsägbarhet och långsiktighet från politiken så att branschens fortsatta investeringar i sorterings- och återvinningssystem kan säkras.

– Det kändes betydelsefullt att få berätta om dagligvaruhandelns mål och om vad vi själva gör. Jag hoppas att närings- och innovationsministern tog till sig budskapet att det krävs en politisk satsning för att få fart på utvecklingen av inhemsk fossilfri plastråvara, sa Anders Svensson.

Läs mer i fredagens tidning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172