23948sdkhjf

Jättar startar riskbolag tillsammans

Lantmännen, LRF och HK Scan gör gemensam sak med nybildade Tillväxtbolaget för Sveriges lantbrukare – satsar sammanlagt 100 miljoner kronor.
Tre stora aktörer, Lantmännen, HK Scan och LRF, meddelar att man tillsammans satsar 100 miljoner kronor på nya riskbolaget Tillväxtbolaget för Sveriges lantbrukare.

Tanken är att investera kapital i svenska lantbruksföretag för att underlätta investeringar, som i sin tur ska stimulera tillväxt och konkurrenskraft. Tillväxtbolaget ska rikta sig både mot företag inom animalieproduktion och växtodling.

– Med hjälp av Tillväxtbolaget kan vi stötta expansiva lantbruksföretag i deras tillväxtsatsningar, vilket stärker kopplingen mellan lantbrukare och svensk livsmedelsindustri. Genom investeringar i teknologi och modern utrustning bidrar Tillväxtbolaget med att skapa förutsättningar för livskraftiga och växande lantbruksföretag med fokus på hållbara lösningar, god djuromsorg och kvalitet, säger Per Olof Nyman, vd och koncernchef för Lantmännen.

Enligt de tre företagen är satsningen i linje med den nationella livsmedelsstrategin, då man ser att det bäddar dels för hållbar tillväxt i jordbrukssektorn och dels en ökad livsmedelsproduktion.

Det ser även landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, som till Land Lantbruk kallar satsningen "klockren" i relation till livsmedelsstrategin. Om staten också kommer att gå in med resurser är dock för tidigt att säga, kommenterar han vidare till tidningen.

Framöver kommer en rekrytering av en vd till bolaget genomföras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078