23948sdkhjf

Han är Kravs nya ordförande

Linus Källander tar plats som styrelseordförande efter fem år som ledamot.
Under Kravs årsstämma på torsdagen valdes Linus Källander som ny ordförande för organisationens styrelse. Han har under de senaste fem åren suttit som ledamot i styrelsen, och har redan siktet inställt på två specifika frågor:

– Den första handlar om hur vi utvecklar regler och verktyg. Krav-certifieringen ska upplevas som det naturliga verktyget i hållbarhetsarbetet. Därför ska reglerna utvecklas i dialog med dem som ska certifieras. Naturligtvis ska de även vara baserade på vetenskap, säger Linus Källander i ett uttalande.

Och som andra fokusfråga sätter han bättre samarbete med andra aktörer, bland annat för att bättre lyfta Krav-märkningen.

I och med att nyvalet efterträder Linus Källander tidigare ordföranden Elisabeth Gauffin, som suttit på posten sedan 2012.

Linus Källander har tidigare startat tankesmedjan "Dyrare mat, NU!", vars ståndpunkt varit att mat ska bära de egna kostnaderna i både miljösammanhang och mänskliga kostnader. I dag arbetar han med unga och nyanländas etablering på arbetsmarknaden vid Regeringskansliet.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111