23948sdkhjf

Hälsa och Knäcke vann Icas pris

De vann Icas nya entrepenörspris.

Vinnare av Icas nyinsatta entrepenörspris blev Max och Allen Mohammadi på Hippogriff som blev Årets nystartare och Anders Åkerberg på Skedvi Bröd som blev Årets lokala hjälte.

Priset som är uppdelat i två går dels till Årets lokala hjälte som gör något positivt för sin ort och till Årets nystartare som går till någon eller några som invandrat till Sverige under 2000-talet.

Hippogriff är ett företag som genom AI och förenklade EKG-tester vill revolutionera diagnostiseringen av hjärtsjukdomar. Anders Åkerberg har med sitt Skedvi Bröd återtagit knäckebrödsbakningen och skapat matdestinationen Kulinariet i Stora Skedvi.

– Vinnarna har visat förmåga på ett starkt driv och framgångsrikt entreprenörskap. Vi hoppas att detta erkännande hjälper dem i deras fortsatta resa, säger Per Strömberg, Icagruppens vd samt ordförande för Icas Entreprenörspris jury.

Priset har utsetts genom en omröstning där över 11 000 har röstat, och av en namnkunning jury med bland annat Prins Daniel, Aida Hadzialic tidigare gymnasie- och kunskapslyftsminister och Anders Källström vd på LRF.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093